Tilskuer

 

Tilskuere har ikke adgang til stævnepladsen pga. corona-restriktionerne, men heldigvis er der 41 andre km, hvor tilskuerne kan boltre sig (med afstand). Især på mountainbike er der mulighed for at heppe på sine helte – og alle de andre.

Her er nævnt nogle muligheder for både mountainbike og bilister – se kortene på hjemmesiden og andre officielle kort. Gående har naturligvis også mulighed for at komme rundt til toppene

Mountainbike og gående:

Der er mange toppe på ruten – og hvis man forsøger at cykle op sammen med løberne, så kan man flere steder blive bagerst….

Her er nævnt nogle toppe, som man kan gå/køre op på og få et godt view af løberne:

Hestedalsbakken efter 2 km, Tygesbjerg efter 6 km, toppen af trapperne imod HC Andersens Bænk (9 km), sandbakken efter Æblegården (15 km), Karoline Amaliehøj efter 23 km, stigningerne efter Østre Søbad (27 km), Sløjfen efter 33 km, Murstensbakken efter 34 km og Høgs bænk efter 37 km.

Endelig kan man de sidste 2 km tage opstilling i Virklund for at heppe løberne ned imod målområdet.

Bilister:

Efter 5 km kan man parkere på parkeringsplads P13 (Sønderskovvej). Herfra kommer løberne forbi – og man er i gåafstand af Kongestolen (8 km) og HC Andersens Bænk (10 km). Man kan også parkere på Svejbækvej (P10, P11 eller P12 eller ved Skyttehusets Camping) og gå til forskellige steder og se løberne flere gange indtil km 17.

På anden del af ruten er det sværere at finde p-pladser, men Østre Søbad efter 26-27 km er oplagt. Fra Silkeborg Bad er det muligt at gå ind til km 29. Fra Gjessøvej er det muligt at gå til den sidste del af ruten.

Desuden kan Hestedalen (km 31+40) nås til fods fra Virklund. Og de sidste 2 km er igennem Virklund, hvor der er gode muligheder for at heppe løberne ned imod målområdet.
SPONSORER